Робот асистент вече може да донесе напитката и да простре прането вместо вас. Той е кръстен Bot Handy и е разработка на Самсунг. По модела все още се работи, но засега това е единственият робот, в чиито възможности е да ви налее вино. 

Роботът има дълга ръка с накрайник хватка. С нея лесно може да стига до предмети, които се намират на разстояние. 

Bot Handy е в черен и в бял цвят. 

На екрана му има изображение, подобно на лице, което се променя, за да изрази емоции. 

Bot Handy е създаден, за да бъде асистент в домакинството. "Той ще работи като ваш доверен партньор, за да ви помогне с домакинска работа", казват от Samsung на скоро провела се виртуална пресконференция. 

От компанията споделят, че Bot Handy използва "добре развит изкуствен интелект, за да разпознава и да може да взема предмети с различни размери, форми и тегло". Това включва дори чинии и купи.  

Снимка: samsung.com

Простирането на прането също е във възможностите на робота.   

Той се справя добре и с по-фини дейности, като например да налее чаша вино или да постави цвете във ваза.  

Снимка: samsung.com

Засега работата по робота продължава и все още не е ясно колко ще струва той и кога точно ще бъде на пазара. 

От Samsung Electronics представиха и други иновации в помощ на домакинството. 

JetBot 90 AI+ е прахосмукачка, която разпознава предметите, за да определи кой е най-добрият път, по който да мине, за да почисти. Тя има сензори, с помощта на които да избягва кабели и малки предмети, но все пак да стига до най-отдалечените ъгли на дома. Оборудвана е и с камера, за да можете да наблюдавате дома си от разстояние.

Samsung Bot™ Care5 пък е робот асистент, който се грижи за детайлите на ежедневния ви график. Той научава какви са задачите ви и ви напомня периодично какво имате да свършите в натоварения си ден.