Чантите и клъчове на дизайнерката Лилиан Афшар са емблематични - ръчно изработени, с ярки цветове и необичайни форми, моделите на L'AFSHAR издигат концепцията за миничантите до нови висоти.

Любими на звезди като Кайли Дженър, Бионсе и кралицата на Йордания Рания, те се превърнаха в неизменна част от тоалета на известните личности от шоубизнеса и намират място на червения килим, откакто марката стартира през 2013 г.

"По време на социалната изолация трябваше да открия накъде да насоча погледа си, така че вгледах навътре", споделя Лилиан Афшар пред Vogue.

"Сега повече от всякога трябва да мислим за начини, които надхвърлят нашите рамки, за да вървим напред напред колективно", допълва дизайнерката.

Този начин на мислене я води до ярка идея - клъчове в ограничена серия, като продажбите ще бъдат дарени безвъзмездно на организацията "Лекари без граници" (Doctors Without Borders).

Новата миничанта с пурпурен цвят е вдъхновена от седмата и най-висока чакра, като носи името "Сиера".

"Това представлява духовността, силата, търпението и медитацията. Качества, които ще ни помогнат да преодолеем това заедно", казва Афшар.

"Всичко е свързано и единственият начин да преминем през това, е да го направим заедно", допълва Афшар.

Светът на пауза заради COVID-19 пандемията позволява на дизайнерката да насочи енергията си към нови модели. 

"Светът се движеше с толкова бързи темпове - затова използвам това време за експерименти с материалите. За мен креативността е в поемането на рискове и най-важното - начин за общуване с хората", казва Афшар.