Технологичният гигант Apple представи най-добрите приложения, най-добрите игри и най-силните тенденции, които се откроиха през 2019 г.

Приложенията помагат за опростяване на живота ни и изразяване на креативността ни, свързват ни с приятелите, семейството и целия свят, като ни помагат и да се забавляваме, разбира се. Кой друг, ако не Apple, може да улови най-добре "духа на времето" сред приложенията и игрите в App Store през 2019-а? 

"Победителите в App Store за най-добри приложения и игри през 2019 г. отразяват нашето глобално желание за свързаност, творчество и забавление", коментира Фил Шилер от Apple.

"Радваме се да отличим такава разнообразна група от победители сред приложенията и игрите в App Store за 2019 г., показвайки, че страхотният дизайн и креативност идва от големи и малки разработчици, както и от всички краища на света. Поздравяваме всички победители и им благодарим, че направиха 2019 г. най-добрата година за App Store", допълва старшият вицепрезидент на Apple.

Всички отличени приложения и игри са избор на редакторския екип на App Store, но можете да видите класация на най-сваляните игри и най-сваляните приложения за изминалата година.

Така. И най-добрите приложения на 2019 г. са…

Снимка: Apple

iPhone приложение на годината: Spectre Camera (Lux Optics)

Това фотографско приложение използва изкуствен интелект и последна дума на технологиите, за да позволи на всеки потребител да направи зашеметяващи снимки с продължителна експозиция - което, трябва да си признаем, не е лека задача за аматьор или фотограф без достатъчно опит и оборудване.

Снимка: Apple

iPad приложение на годината: Flow by Moleskine (Moleskine)

Чертайте и скицирайте с това елегантно приложение, което превръща всеки таблет в скицник със своите графитни моливи, неонови маркери и други инструменти, прецизно настроени да имитират истинските, които ползваме офлайн.

Снимка: Apple

Mac приложение на годината: Affinity Publisher (Serif Labs)

Със своето елегантно потребителско изживяване и изключително разумна цена това приложение за компютъра прави графичния дизайн достъпен за всички - независимо дали е тръгнал да създава богато илюстрована книга или флаер за училищното събитие на второкласник.

Снимка: Apple

Apple TV приложение на годината: The Explorers (The Explorers Network)

Това новаторско приложение е създадено, за да подпомогне общността на изследователи, учени и артисти, работещи за постигане на обща цел - създаването на изчерпателен "визуален инвентар" от снимки и видеа на природния свят.

Тенденция сред приложенията: Опростяване на разказването

През тази година редица приложения ни помогнаха да запълним празнината в нашите спомени и мечти. Чрез приложения като Anchor, Canva: Stories & Video Maker, Unpold, Steller, Spark Camera, Over и Wattpad всеки може по-лесно от всякога да изрази себе си чрез подкасти, уникални истории и фото колажи.

А най-добрите игри на 2019 г. са…

Снимка: Apple

iPhone игра на годината: Sky: Children of the Light (thatgamecompany)

Снимка: Apple

iPad игра на годината: Hyper Light Drifter (Abylight S.L.)

Снимка: Apple

Mac игра на годината: GRIS (Devolver / Nomada Studio)

Снимка: Apple

Apple TV игра на годината: Wonder Boy: The Dragon’s Trap (DotEmu)

Снимка: Apple

Apple Arcade игра на годината: Sayonara Wild Hearts (Simogo)

Тенденцията в игрите: Нов живот за блокбъстърите

Тази година разработчиците на игри в целия свят избухнаха с вълна от iOS игри, които са не просто римейк на световноизвестни заглавия в гейминга, но представляват оригинални продукти, вдъхнали нов живот на най-обичаните франчайзинги в историята на игрите.

Не пропускайте да видите и...