Жени подкрепят жени - това е новото движение, заради което Инстаграм бе залят от черно-бели снимки. "Заедно сме толкова силни, учейки се една от друга да обичаме и да се подкрепяме.

Какво е #WomenSupportingWomen?

#WomenSupportingWomen e предизвикателство, отправено към жени, които са били вдъхновителки за някого, които са проявили креативност и смелост. Дамите публикуват най-хубавите си черно-бели селфита.

"Благодаря на всички магични жени в живота ми за безкрайната любов и подкрепа. Нека всички продължаваме да сияем в светлината една върху друга", написа Рийз Уидърспуун към снимката, която сподели като част от тази верига.

Така се получава своеобразно виртуално сестринство, в което жените взаимно си благодарят за силата и помощта. Споделянето на снимките и повтарящият се хаштаг имат за цел да отбележат силата на любовта и да напомнят на всички жени, че се подкрепят една друга. Първата снимка от предизвикателството се появява в края на юли месец в профила на бразилската журналистка Ана Паула Падрао.

"Нека се издигаме една друга нагоре", написа Шарън Стоун към нейната черно-бяла снимка.

Предизвикателството няма конкретна цел, освен да разпространи добри вибрации в интернет пространството и да позволи на желаещите да се включат да предизвикат жените, на които са благодарни за думи или поведение.

"Познавам толкова много жени, които мога да предизвикам", написа Ева Лонгория към селфито си с широкопола шапка.

Мишел Пфайфър сподели снимка и написа, че всеки ден е благодарна на жените в нейния живот.


Публикациите, споделени с хаштаг #womensupportingwomen, имат над шест милиона посещения в Instagram. Тенденцията стана толкова популярна, че много жени знаменитости се присъединиха към нея да публикуваха свои снимки, предизвиквайки се и помежду си.

"Благодаря на всички невероятни жени в живота ми!", сподели Чарлийз Терон, предизвикана да се включи в предизвикателството от Мишел Пфайфър.