Легендарната скиорка Линдзи Вон не успя да постигне същия успех на екрана, какъвто имаше на ски пистата. Спортистката се пробва като водеща на телевизионно предаване, в което собственици на домашни любимци пътуват по света и се изправят срещу различни физически изпитания. Предаването „Глутницата“ обаче беше спряно само след един сезон, съобщават от "Пийпъл".

Снимка: Getty Images

Няма официално посочена причина за спирането на предаването, но решението може би е свързано със скандала, който се разрази преди време. В средата на декември изтекоха непоказвани кадри, на които се вижда как куче виси от сбруя, докато собственичката му се спуска с въжета в близост до водопад:

Кучето очевидно е изплашено и се опитва да стъпи на скалите.

От организацията ПЕТА публикуваха кадрите и пред сайта thewrap.com изразиха възмущение от отношението към животните. Според тях е очевидно, че кучето е възрастно и със сигурност това преживяване му е нанесло стрес.

Според запознати с работата по предаването, с които са се свързали от "Пийпъл", причината за прекратяването му няма никаква връзка с обвиненията на „ПЕТА“. Пандемията от COVID силно затруднява подобен тип предавания, които са свързани с много пътуване, така че продуцентите са предпочели да го спрат, вместо да се опитват да го вместят в новата реалност по света.

Въпреки това от организацията, която се бори за правата на животните, чувстват спирането на „Глутницата“ като победа: „Насърчаваме всеки, който стане свидетел как животно се използва за снимки на филми или телевизионни предавания, да сигнализира незабавно“, каза вицепрезидентката на „ПЕТА“ Лиса Ланг. „Точно като човека, който обърна вниманието ни към това самозабравило се предаване.