Кажете сбогом на буйната дълга коса на актьора Джейсън Момоа. Звездата от „Аквамен“ и „Игра на тронове“ се сбогува с прическата, която има от повече от десетилетие, за да покаже, че е ангажиран с опазването на околната среда.

„Подстригвам си косата“, обяснява той във видеото. „Правя го заради използването на еднократна пластмаса. Уморен съм от тези пластмасови бутилки, трябва да спрем. Пластмасови вилички и всички тези гадости. Те отиват в земята и в океаните ни.“

Подстригването на косата е символично. Джейсън демонстрира, че има „ново начало“, каквото се надява и Земята да получи.

Снимка: Getty Images

В началото на годината Джейсън направи още една голяма промяна в живота си. Той приключи 17-годишната си връзка с актрисата Лиза Боне, за която беше женен от 5 години. Те станаха родители на две деца.

От тогава големият въпрос, който вълнува почитателите му, е дали актьорът ще си намери нова приятелка.

През май Джейсън започна да излиза с младата Ейса Гонсалес и я придружи на премиерата на новия ѝ филм „Линейката“, но не мина с нея по червения килим.

Тази връзка се оказа кратка и през юни двамата се разделиха. Според източник на списание „Пийпъл“, причината за раздялата им е била, че двамата са твърде различни като характер и връзката не се е получила.