Наближаващите зимни празници са поводи да се отпуснем и да пазаруваме повече. За да не се загубите в сложния лабиринт на коледните събития, пазари и базари, изготвихме кратък пътеводител с празнични инициативи, подредени хронологично. Дано той ви помогне да намерите най-хубавите подаръци за една наистина магична Коледа и вълшебна Нова година. 

1. ПредКоледен базар на изкуствата

За всички, които бързат да се заредят с коледни подаръци още от края на ноември, да украсят къщата красиво, а защо не и себе си с ново бижу или дреха, и за всички, които искат да си прекарат приятно в творческа атмосфера и да се насладят на един приятен следобед е ПредКоледният базар на изкуствата.
Кога – 28 ноември, от 11:00 до 18:00
Къде - Sofia Live Club

2. Коледен SoBAZAAR

Топло и усмихнато преживяване, среща с автори, които не произвеждат на поточна линия, а се грижат за всеки атом от произведенията си. На базара ще бъдат представени 50 автори, 30 от които не са показвани в SOHO досега. Ще видите например Forget-Me-Not, ДРЪВкулки, На изчезване, Paladim Handmade, Kнижарница "Сгъни хартийка!", Бяла лодка/lodkata.com и т.н.
Кога: 5-6 декември
Къде: SOHO

3. Коледен панаир на книгата

Най-големият книжен форум в България. Над 200 изложители ще представят най-новото в литературата. Освен български книги, ще бъдат представени такива от Турция, Румъния, Сърбия, Македония, Унгария, Скандинавския север, Русия и Иран. Публиката ще се срещне с писатели от България, Испания и Португалия.
Кога: 8-13 декември
Къде: НДК

4. Немски коледен базар 

Традиционно, базарът се провежда всяка година до площад „Батенберг”. В симпатичните дървени къщички ще се предлагат греяно вино, бретцели, сувенири и др.
Кога: 24.11-20.12
Къде: Градската градина в София. На 1-ви декември ще бъде открит и Немския базар в Пловдив; на пл. „Стефан Стамболов” пред общината. 

5. Благотворителен Коледен базар

Инициативата на движение на българските майки се случва в различни градове за поредна година. Всеки, който желае, може безвъзмездно да се включи в базара, като участва с ръчно изработени сувенири. Събраните от продажбата средства ще бъдат насочени към успешното продължаване на проектите на ДБМ-Пазарджик. ДБМ организират благотворителни коледни базари и в София, Русе, Видин и други градове с техни представители.
Кога: 9, 10 и 11 декември
Къде: Младежки дом, гр. Пазарджик