В София Лозенец е хубав район за живеене. Близо си общо-взето до всичко. В бизнеса с недвижими имоти това се усеща и доста добре, защото в последно време обаче той е доста гъсто застроен.

Общо-взето същото се случва и с онзи Лозенец, който е на морето. Голяма част от известните столични заведения си имат летни местенца там, хората, които ще срещнете са общо-взето същите. Ситуацията е сякаш се местиш от една в друга София. Само че малко по-малка.

Снимка: бар \"Барчето\"

И малко по-хубава, защото е на морето. Въпреки всички места, хотели - построени и действащи или просто оставени ей така, колкото да стърчи нещо бетонено и незавършено, в Лозенец се намират доста райски местенца.

#Едно от тях е "Барчето". Както името му говори, "Барчето" е барче. И както локацията му предполага, то се намира на плажа. Разположено на скалите в близост до пристанището и плажа Тарфа.

Снимка: бар \"Барчето\"

#Музиката е алтернативна, лятна, свежа. Хората - също. Коктейлите - летни и разхлаждащи, а морето - много красиво и много синьо. И ако партитата там вечер понякога разтърсват скалите, то през деня можете просто да седнете, да се наслаждавате на спокойствието и да гледате в безкрая. 

"Барчето" е олицетворението на спасение в летните жеги. Когато търсим сянка, когато търсим лежерност. Всъщност е всичко, което търсим от лятото. С морски бриз, с вълни, със слънце, с хладина тогава, когато ни е най-нужна. И онова бохемско усещане, което можем да получим само там.