Да отдавате стая от апартамента си за нощувки е едно, но съвсем различно е да давате под наем свободната половина от леглото си. Точно това прави едно предприемчиво момиче, което изкарва по 600 долара всеки месец, позволявайки на непознати да спят до нея.

Бизнесът по отдаване под наем е част от набиращата популярност тенденция „hot bedding”.

„Hot bedding” е отлична за хора, които могат да се отделят емоционално и да спят до друг човек по напълно уважителен и необвързващ начин", казва пред CatersNews Моник Джеремая, 36-годишна предприемчива жена от Куинсланд, Австралия.

И макар че тази мода все още не е добила заразителна популярност, клип в TikTok, подробно описващ паричните ползи от нея, успя да събере хиляди гледания. Разбира се, видеото поставя въпроса и за потенциалните опасности, пред които са изправени „наемодателите“.

Амбициозната Джеремая споделя, че тази тенденция може да бъде изключително печеливша - стига и двете страни да са наясно с условията.

"Необходими са двама души, които уважават пространството, ценностите и границите на другия, за да се случи „hot bedding", продължава брюнетката. "Това е точно като да споделяте стая с две легла. Но спите в едно и също легло заедно, така че определено се нуждаете от голямо легло и много пространство в стаята, за да си заслужава."

Джеремая е основателка на Diversity Models - агенция, специализирана в осигуряването на „различни“ модели – като такива на зряла възраст, по-закръглени и др. на компании в сферата на здравеопазването, начина на живот и пътуванията в Австралия. Тя започва да отдава под наем свободната половина от леглото си в началото на пандемията, като опит да допълни доходите си и да се наслади на запознанствата с нови хора.

"В началото на COVID пандемията изведнъж се оказах без гадже", казва Джеремая. "Процъфтяващият ми бизнес се срина за една нощ, а учителската ми кариера изведнъж стана непълноценна, тъй като образованието премина в онлайн среда."

Подобно на милиони хора по света, тя била принудена да направи бързи промени в професионалния си живот, за да оцелее в глобалната здравна криза.

"Животът ми буквално се разпадаше и нямах контрол над него", спомня си тя. "Знаех, че единствената ми възможност е да правя нововъведения и да мисля нестандартно, и така реших да направя това с отдаването под наем.“

В последните месеци цените на платоничните нощувки са се вдигнали заради инфлацията.

"Ще вдигна сумата за „hot bedding” до малко над 160 долара на седмица, или 640 долара на месец”, разкрива Джеремая. "Разходите за живот в Австралия са се повишили значително, а моята стая все още е красива, удобна и с размерите на апартамент в петзвезден хотел."

Женска или мъжка работа са чистенето и готвенето? - разберете в нашата анкета: