Ако се случи да се разхождате в близост до НДК, може да извадите късмет и случайно да минете покрай Trattoria „Il Maestro Giuseppe Verdi“. Сигурни сме, че приветливата градина ще ви накара да забавите крачка и да се поогледате за места, каквито вече трудно се намират - особено в обедните часове през седмицата. Ако все пак се случи да има свободна маса и се почувствате неудържимо привлечени от приятните дървени мебели, старинните лавици, отрупани с буркани, пълни с паста или през оградата сте хвърлили око на някое ястие, не се колебайте да влезете и да опитате сами.

Снимка: Евгений Милов

Защото ще се окажете в италиански ресторант, умело пресъздаващ  атмосферата на артистичната Тоскана и предлагащ подобаващо меню. За него се е погрижил Джузепе Ломушо – готвач, родом от Андрия (Пулия), който се е преместил в България „по любов”  и в момента се радва, освен на работата си и на своето семейство. Затова в синхрон с романтичната му италианска душа, акцент в менюто са традиционните ястия от родното му място, които приготвя със сърце, но и е подбрал след внимателна селекция. „Има една-две пасти, които малко се разминават с общата концепция за традиционни гозби, но тях съм ги измислил сам. Едната стана факт почти случайно, но пък вече е любима на клиентите тук.”  Както казва  един от собствениците на ресторанта – Станислав Костов „Не е минал и ден в живота на Джузепе, в който да не е ял паста”.