Основателят и китарист на „Дюран Дюран“ Анди Тейлър е в четвърти стадий на рак на простатата, разкриха колегите му от групата на церемония по въвеждането в Залата на славата.

61-годишният Тейлър не успя да присъства на церемонията, но певецът Саймън ле Бон прочете писмо, написано от Анди, в което той разкрива, че е бил диагностициран с рак на простатата преди четири години и има множество метастази, пише още БГНЕС.

Снимка: Getty Images

„Много семейства са преживели бавното "изгасване", което означава това заболяване и, разбира се, нашето семейство не прави изключение. Получавах изключителна терапия за моето заболяване, но наскоро получих рецидив", пише той.

"Моето състояние не представлява непосредствена заплаха за живота ми, но няма лек. Въпреки изключителните усилия на моя екип, трябва да бъда честен, че съм на ръба и психически, и физически", допълва той.

Снимка: Getty Images

"Това обаче не трябва да омаловажава това, което групата (с или без мен) е успяла да изгради и поддържа в продължение на 44 години“, пише още Тейлър в писмо, прочетено на церемонията.