Орландо Блум говори за „тъмните времена“ от живота си и си спомня ужасен инцидент от младостта си, в резултат на който едва не умрял. Холивудският актьор публикувано видео в Инстаграм профила на организацията УНИЦЕФ, на която е посланик.

„Когато бях на 19 години, паднах от прозореца на третия етаж и си счупих гръбнака”, разкри Блум.

„Имах голям късмет, че оцелях при падането, гръбначният ми мозък беше непокътнат. През първите четири дни ми казаха, че никога повече няма да ходя. За мен това беше началото на един дълъг и мъчителен път към осъзнаването и разбирането на определени модели на моето поведение в миналото, довели ме до множество инциденти. Кулминацията беше, че си счупих гърба, това беше преживяване на ръба на смъртта”, допълни актьорът.

Блум е претърпял операция на гръбначния стълб и след това е преминал през дълго възстановяване.

„Месеците след падането бяха мрачно време. Като човек, който винаги е бил много активен в живота, изведнъж почувствах толкова много ограничения. Освен това много ме болеше”, сподели актьорът.

Видеото на Блум беше пуснато по случай Световния ден на психичното здраве като част от кампанията на УНИЦЕФ #OnMyMind, пише още БГНЕС.

Снимка: Getty Images

„Опазването на психичното здраве е особено предизвикателство поради неговата „невидимост“. Много е важно да подадете ръка на хората, да говорите с тях, да намерите някой, който да даде възможност за общуване, така че това да доведе до трансформация и промяна”, споделя актьорът.

Орландо Блум е най-известен с ролите си във "Властелинът на пръстените" и "Карибски пирати". Актьорът има две деца: дъщеря Дейзи от любимата си, певицата Кейти Пери, и син Флин от бившата съпруга, моделката Миранда Кер. 

Вижте повече за Орландо Блум в следващото видео: