Преди 40 години тя изпълни ролята на Санди в най-обичания мюзикъл на всички времена – „Брилянтин“ и се превърна в една от най-желаните жени в света. Днес Оливия Нютън-Джон е на 70 години и се бори с рака за трети път, но това не ѝ пречи, напротив – насърчава я да обича и да се радва на живота дори още повече.

Всеки ден е подарък, никой от нас не знае наистина колко дълго ще живее. Много съм благодарна и смятам да остана тук дълго. Имам още много работа за вършене.

Оливия Нютън-Джон

Актрисата и певица с 4 награди „Грами“ беше диагностицирана с рак на гърдата за трети път през 2017 г. Оливия се бори с коварната болест от 1992 г. За да помогне на други жени в нейното състояние, Оливия Нютън-Джон помогна за събирането на средства за Центъра за лечение на жени с рак на гърдата, кръстен на нейно име.

Научих се да живея с това. Научих се да живея с това много добре. На този етап вече е невъзможно да се отърва от всяка ракова клетка. Но се чувствам отлично. Пия много билки, защото мъжът ми работеше в Amazon и разбита от това.

Оливия Нютън-Джон

Оливия твърдо отказва да получава прогнози за продължителността на живота си от лекарите. Тя смята, че това не само не би ѝ помогнало по никакъв начин да изживее остатъка от дните си, но дори ще ѝ попречи:

Ако някой ти каже, че ти остават още 6 месеца живот, много е вероятно да е точно така, защото ще го повярваш. Така че за мен, поне психологически, е по-добре да не знам какво очакват и колко дълго е живял последният човек, който е имал каквото имам аз. Не искам да се настройвам по този начин.

Оливия Нютън-Джон

Звездата от „Брилянтин“ наскоро организира търг, на който продаде много от вещите си, за да събере пари за изследвания на болестта и по-добра превенция в бъдеще. Сред продадените вещи бяха и дрехите ѝ от култовата финална сцена от мюзикъла.

Оливия Нютън-Джон в една от най-култовите сцени от „Брилянтин“
Снимка: Getty Images

Минаха 41 години от излизането на „Брилянтин“, така че времето ми се стори перфектно. Също така и повечето пари ще отидат за Центъра за борба с рака на гърдата в Мелбърн, който е моята страст, моето наследство. Първоначално мислех просто да подаря дрехите, но после видях колко много неща имам, които са останали от кариерата ми. Осъзнах, че е време да опростя живота си.

Оливия Нютън-Джон

Неотдавна Хю Джакман изпрати специален поздрав за Оливия Нютън-Джон по време на турнето си:

„Здравей, Оливия, тук е Хю с още 15 000 твои приятели и почитатели. Ти си най-прекрасният човек и най-прекрасната майка. Обичаме те!“

Оливия Нютън-Джон с партньора си от „Брилянтин“ Джон Траволта
Снимка: Getty Images

През последните години Оливия Нютън-Джон е оставила актьорската кариера на заден план и се е съсредоточила в музиката, но в момента си е дала почивка и от нея, за да може да се лекува.