Историята на олимпийския шампион в ските Боде Милър звучи като сценарий на филм, но е съвсем истинска. Интересно е как човек намира сили да продължи напред след толкова нещастия в живота. Всички ще си кажем, че той е щастлив, защото има всичко, за което може да си мечтае един мъж – успешна кариера на спортист, съпруга и 6 прекрасни деца, но пълно щастие едва ли съществува.

След тежката загуба на 19-месечната си дъщеря Емелин, която се удави в плувния басейн на дома им в Калифорния през юни 2018 година, на 8 ноември 2019 година олимпийският шампион стана баща на близнаци – еднояйчните Ашър и Аксел.

Най-интересната подробност от раждането е, че именно спортистът е асистирал и помогнал те да се появят на бял свят в дома си. За изживяването споделя съпругата му Морган в story в Инстаграм, говорейки за това колко корави са жените и предлагайки натуралистични кадри от раждането на близнаците.

„Споделям това, защото искам да видите, че жените сме корави майки и телата ни са красиви. Ужасяващо емоционално изживяване е, но ние сме способни на много – повече от това, което предполагаме.“

Следва разказът на 42-годишния шампион. Той споделя, че решили да предизвикат раждането на 8 ноември, когато другите деца били на училище. Контракциите на съпругата му Морган бързо се засилили и те решили да извикат акушерките. Морган обаче имала предчувствие, че раждането ще се случи в техния дом.

15 минути по-късно, преди акушерките да пристигнат, дошло време за раждане. Морган помолила Боде да отиде при нея и да притисне хълбоците й. След само 3 контракции бащата усетил как двата плода се разделят и главата на единия се спуска, притискайки таза. Майката застава на колене до леглото, защото очевидно било късно за болницата. Много бързо след това се родило първото момченце. Времето между първото и второто дете не било много – както Боде обяснява  - промеждутъкът бил „една контракция“.

В своя профил в Инстаграм Боде нарича двете нови попълнения в семейство Милър „моите скоростни състезатели“.

Не след дълго се появил техният доктор и акушерките, които реагирали с думите „Боже мой, какво правиш?“, на които Милър отвърнал: „Предполагам, че израждам бебета.“

Макар че нещата не се случили по план, Боде заявява, че това било "невероятно преживяване“, което той имал възможност да сподели със своята майка Джо, бивша акушерка. А и двете изисквания, които съпругата му имала преди раждането, се сбъднали – всичко да мине „гладко“ и да се случи „преди децата да се върнат от училище“.  

Близнаците Ашър и Аксел се присъединяват към голямото семейство Милър. Морган и Боде имат двама сина – 13-месечният Ийстън и 4 –годишният Едуард Наш Скан. Боде има и 6-годишен син Самуел и 11-годишна дъщеря Нийсън от предишна партньорка. Нека не забравяме и малката Емелин, която завинаги ще си остане на 19 месеца. На семейство Милър им бяха нужни 2 месеца, за да излязат и говорят открито за трагедията, сполетяла семейството. Тогава Боде заяви за NBC:

“Ние вече не можем да променим нищо, не можем да върнем Еми. Но всеки трябва да чуе тази история и да мисли върху нея. Не искам нито един друг родител на света да усети болката, която ни тежи сега."

Съпругата му Морган използва всеки случай, за да спомене малката Еми в социалните мрежи и да почете паметта й. Нейната радост е примесена с тъга и когато обявява, че с олимпийския шампион очакват еднояйчни близнаци „От началото на тази бременност знаехме, че Еми е замесена във всичко това.“

Преди години легендарният скиор загуби брат си, който беше едва на 29 години. Челоун Милър почина през 2013 година след апоплектичен удар, който е следствие от катастрофа с мотор през 2005 година, когато състезателят в сноуборд кроса е бил 11 дни в кома.