Американският моден дизайнер Александър Уанг е изправен срещу сериозни обвинения в сексуален тормоз. Информация за непристойното му поведение се появиха онлайн. Повечето от историите са анонимни, но един от обвинителите застана с истинското си име.

Моделът Оуен Мууни разказа във видео, качено в Тик Ток за срещата си с дизайнера, който е започнал да го опипва на интимни места. Това се е случило в препълнен клуб в Ню Йорк през 2017 г.

„Бях сам и този тип до мен се възползва, че не можем да мърдаме и започна да ме опипва“, сподели Мууни. „Пипаше ме по крака и по чатала. Вцепених се напълно заради шока. Обърнах се, за да видя кой е и открих, че е този много известен моден дизайнер.“

Снимка: Getty Images

Във видеото моделът не сподели името на дизайнера, но по-късно, след като последователите му правилно предположиха, че е Уанг, той потвърди. В коментара си Мууни сподели, че е чувал подобни истории и от други хора и нарече Уанг „голям сексуален хищник“.

Александър Уанг с модела Бела Хадид
Снимка: Getty Images

От няколко години насам има слухове за поведението на Александър Уанг, като в социалните мрежи се разпространяват различни истории, но повечето са непотвърдени и обвинителите остават анонимни.