Представете си свят, в който жените са доминиращият пол. Те имат властта да избират своята половинка, докато мъжете мълчаливо се борят за тяхното одобрение.

Ако в реалността това звучи налудничаво, то в Интернет е реалност. Виртуално истинска. 

Зад идеята, която вече си проправя път сред познатите ни имена в сферата на онлайн запознанствата, стоят двама приятели. Никола Калинов (24 г.) и Владимир Маринов (26 г.) са близки от детството, израстнали в малкото балканско градче - Тетевен.

Години по-късно, животът ги събира отново и те решават да обединят сили и въображение в създаването на един различен сайт за запознанства – "където жените да се чувстват комфортно".

За разлика от другите сайтове...

За разлика от другите сайтове за запознанства, Damikanyat.bg разполага с изцяло нова и различна система за интеракция между двата пола – единствено дамите решават кой може да им пише и кой не. Мъжете се борят за тяхното внимание и се опитват да си спечелят правото да им пишат.

"Един от основните проблеми в класическите сайтове за запознанства е, че там има много повече мъже, отколкото жени. В следствие на това, жените са притиснати от мъжкото присъствие и не се чувстват комфортно. Това, че в Damikanyat.bg мъжете се нуждаят от предварително позволение, за да пишат на жените, елиминира този проблем и дава предимството на дамите", обясняват Никола и Владимир.

Въпреки че мъжете не могат да пишат директно на дамите в сайта, те могат да им изпращат "чарове" – функция, чрез която могат да проявят интерес към тези, които намират за привлекателни. След това, дамите избират между всички ухажори и решават кой може да ги заговори и кой не. Щастливците получават разрешението за това под формата на "покана", откъдето идва и името на сайта – дами канят.

Ключът към успеха, убедени са Никола и Владимир, е в иновирането. От появата си до днес, сайтът Damikanyat.bg е преминал през няколко големи ъпдейта, като всеки път, авторите му се стараят да го обогатят с все по-полезни и оригинални функции. Поредното такова обновяване е насрочено за 5 септември и "то ще бъде най-интересното" - обещават създателите на сайта.