Новата "Мис Свят" е полякиня. Тя се казва Каролина Биелавска и е получила короната на конкурса в Пуерто Рико.

Най-красивата жена в света е избрана сред над 90 други претендентки за титлата.

Снимка: instagram.com/missworld/

Подгласничките на Каролина са от американката Шри Саини и Оливия Ясе от Кот д'Ивоар.

По време на церемонията е имало и изпълнения, които са били знак на солидарност към Украйна.

В момента Каролина учи магистърска степен по мениджмънт и би искала да продължи обучението си с докторантура.

Тя работи и като модел. Обича да плува и да се гмурка, да играе тенис и бадминтон. Надява се един ден да стане мотивационен говорител.

Тя е споделила и ентусиазма си по отношение на доброволческата дейност, с която се занимава. Проектът на Каролина "Красота с цел" (Beauty with a Purpose) осигурява постоянна помощ на бездомни хора в криза и повишава осведомеността за този проблем, като се бори срещу социалното изключване.

Всяка неделя той осигуряват топла храна, хранителни пакети, напитки, дрехи, маски, както и правни съвети и професионална медицинска помощ за почти 300 нуждаещи се хора в Лодз. Много от тези хора нямаха достъп да се регистрират за ваксина срещу COVID-19. Проектът й е успял да получи правителствено разрешение над 400 души да получат ваксинацията си. 

Короната й слага 69-ата "Мис Свят" Тони-Ан Сингх.

Снимка: instagram.com/missworld/

През сълзи Каролина споделя:

"Когато чух името си, бях шокирана, все още не мога да повярвам. За мен е чест да нося короната на "Мис Свят" и нямам търпение да се захвана за работа. Ще помня тази невероятна с лучка в Пуерто Рико до края на живота си".

40-те полуфиналистки се върнаха за церемонията в Пуерто Рико, след като финалът през декември трябваше да бъде отложен заради епидемия от коронавирус.