Американският певец Ар Кели, който вече е осъден на 30 години затвор за сексуални престъпления, има нова присъда от 20 години затвор за педофилска порнография по друго дело в Чикаго, съобщиха световните осведомителни агенции.       

Тази присъда не се добавя към предишната. Съдия Хари Лийнънуебър постанови Ар Кели да отбие само една година затвор след вече наложените 30 години.

Снимка: Getty Images

Певецът Робърт Силвестър Кели, който е на 56 години, беше признат за виновен от съдебните заседатели във федералния съд в Чикаго за производство на педопорнография и покваряване на малолетен.

През процеса са прожектирани видео записи със сексуално насилие, упражнено от Ар Кели върху млади момичета, едната от които тогава е на 14 години.

Той обаче беше оправдан по обвиненията за възпрепятстване на правосъдието.

Снимка: Getty Images

Музикантът, известен с хита си "I Believe I Can Fly", дълго властва на аренби сцената въпреки подозренията за сексуална агресивност. Той има 75 милиона продадени дискове.

Признат е за виновен през септември 2021 г. за ръководене на "система" за сексуална експлоатация на млади момичета, включително тийнейджърки. Осъден е през юни миналата година на 30 години затвор от федерален съд в Ню Йорк.