Дженифър Лопес и Алекс Родригес официално се разделиха. Месец, след като двамата публикуваха изявление, в което твърдят, че все още са заедно, миналата седмица те потвърдиха, че са прекратили годежа си.

Музикалната суперзвездата и бившият играч от Мейджър Лийг Бейзбол публикуваха съвместно изявление на 15 април, с което обявиха края на годежа си, но множество източници твърдят пред списание "Пийпъл", че всъщност 51-годишната Лопес в крайна сметка е скъсала с 45-годишния Родригес.

"Тя настояваше за това. Има твърде много проблеми, които останаха нерешени", казва близък на Дженифър Лопес, която снима комедията "Shotgun Wedding" в Доминиканската република през последните няколко месеца.

Източниците казват пред изданието, че в крайна сметка Лопес вече "не е можела да има пълно доверие" на Родригес, който я посети в Доминиканската република няколко дни, след като на 15 март публично признаха, че работят по изглаждането на проблеми във връзката си.

"Тя беше доста нещастна", казва пред списанието близък на Лопес, "и не смяташе, че е в неин интерес да остане с Алекс".

Двамата се сгоди на Бахамите преди две години - през март 2019 г., но източници казват, че локдаунът заради COVID-19 пандемията е изострил съществуващите проблеми в отношенията между двамата, които са се борили да ги преодолеят.

"И на двамата им харесваше да прекарват повече време заедно като семейство, но беше трудно да запазят тази специална искра, когато се виждаха всеки ден", казва друг източник за двойката, която е била принудена да отмени две сватбени дати заради продължаващата пандемия.

Снимка: Getty Images

След това, когато Лопес заминава за снимките на филма в Доминиканската република, слуховете за похождения на Родригес допълнително внасят напрежение във връзката им.

Въпреки че източниците казват, че не изневяра е била причината за раздялата им, "дали той е изневерил или не, няма значение", казва близък до музикалната суперзвезда: "Тя нямаше да толерира страха от това да витае във въздуха между тях."