Мис България 1998 година Наталия Гуркова е все още толкова ослепителна, колкото и когато спечели престижната титла преди 16 години. Макар и в последно време тя да не е център на медийното внимание, българската красавица достойно застава на корицата на декемврийското издание на списание Coiffure Beauty.

В интервю за изданието Наталия разказва как се е променил животът й след титлата и защо се е отдръпнала от светския живот в последните години.

Най-голямото богатство за Наталия не са диамантите, а семейството и децата й. Тя споделя, че в това отношение е по-консервативна, дори традиционалист. За нея двама души първо трябва да сключат брак, а след това да се появят и децата, което може би не се вписва в днешния начин на живот. Със съпруга си са заедно над 10 години, като дълго време са живели на семейни начала. Дъщеря им е вече на 5 години, а сега Мис България се грижи за сина си, който е на година и половина. Трудното в брака е всекидневната борба за баланс, а той се постига с компромиси и от двете страни.

Формулата за щастие на красавицата е, че човек трябва да има работа, семейство, приятели, забавления – от всичко по малко или от всичко по много; трябва да има баланс между здраве, кариера и семейство – те са взаимосвързани и допълващи се.

Формата си Наталия Гуркова поддържа с тренировки, дори и през бременността, здравословно хранене и определен хранително-двигателен режим, който за нея се е превърнал в начин на живот. Тя не пие и не пуши, не яде тестени, сладки и пържени храни и не консумира месо, набляга на зеленчуците, плодовете, рибатa и други морски продукти.