Има едно място, където синьото е по-синьо. Където морето е безкрайно. Толкова безкрайно, че линията на хоризонта се размива. Място, което все още е успяло да остане относително непокътнато, да запази своето спокойствие, което там се предава по въздушно-капков път. Много е заразно. Това място е Синеморец. И ако някога сте се чудили на какво мирише синьото, там ще усетите неговия аромат. Дишайте дълбоко. 

На това място има един кораб, който не плува в морето, но пък е отплавал много дълбоко в безметежието. Стигнал е почти до най-скритите части на въображението ни, защото когато си там, си мислиш, че такова място не съществува. Изглежда почти като океан в пустиня, а си в състояние, в което знаеш, че този мираж просто не е истински, но пък изглежда толкова реален. 

Снимка: Facebook.com/Tulibris

Най-хубавото е, че тук той си е съвсем истински, но продължава да си бъде океана в пустинята. Защото такова място просто наистина не съществува. Никъде другаде. Това място е бар "Кораба". Този кораб може никога да не е влизал в морето, но изглежда сякаш е отплувал в синята безкрайност и ни е отвлякъл с него, но ние нямаме нищо против нито да тръгнем, нито да си останем там.

Снимка: Facebook.com/Tulibris

"Кораба" се намира срещу Северния плаж, където е и устието на река Велека и онова най-безкрайно синьо, за което вече ви споменахме. За него се грижат екип от весели хора, чиято енергия също се придава по въздушно-капков път, а заразяването ви е сигурно. Въобще, мястото си е токсично, но пък предпазни мерки въобще не ни се взимат. 

За бара се грижат прекрасните сестри Сандра и Йона, които са сред главните виновници за магията на мястото. Всяка година те творят неговия облик с много любов. Сменят се детайли и цветове, но стилът остава същият, а любимите ни елементи са вечни, непроменени. И ако бихме повярвали в силата на енергията и възприемането й на подсъзнателно ниво, то причината би била именно това - няма как "Кораба" да е потънал в любов и усмивки, а ние да не се удавим в тях. 

Какво още се крие зад синята дървена конструкция? Много музика, но такава, която няма да чуете никъде другаде. Няма да чуете и популярните хитове в момента, а само качество, класика, малко джаз и много алтернативност. И ако вечер пиете коктейли, бира, шотове и се смеете и танцувате, то през деня задължително седнете и просто погледайте в хоризонта и не забравяйте да пиете лимонада и домашен студен чай с листа от смокиня. 

Атмосферата е облак от безвремие, в който се губим, в който живеем, но сякаш не съществуваме. Статична еуфория. Комбинация от хора и атмосфера, чийто краен резултат е чистата форма на съвършенство. Обликът на онзи океан от началото.