Красавицата и топ модел на „Ивет Фешън“- Джия Лазарова бе обявена за най-сексапилна българка за 2013-та година в класацията на списание „Максим“.

25-годишната красавица е висока точно 170 см. и е един от най-успелите наши модели в Европа и Азия. Мерките й са завидни - 85/61/86. Джия може да се похвали с корици и снимки в най-добрите български списания, дефилета и кампании за наши и чужди марки.

Екзотичното й излъчване я прави любимка на родните фотографи, но славата й съвсем не се ограничва до изявите й в България - тя привлича вниманието на модни специалисти от ранга на стилистите на култовото списание “GQ”, на английските издания „Men's Health“ и „Esquire“, както и на екипа на гръцкия „VOGUE“. В близките седмици й предстои и моден ангажимент за популярния дизайнер Марк Джейкъбс.

Работата като професионален модел изпраща Джия в различни точки на света. Сред най- честите й спирки са Милано, Берлин и Барселона, но за свой втори роден дом българката приема Лондон. Именно там тя снима за луксозната марка очила „GOК WAN” и за няколко месеца лицето и се намираше на билборди в цялата британска столица.

Пак там в момента се върти рекламен клип на популярна марка шоколади, в който звездата на „Ивет Фешън“ е главно действащо лице. В Лондон тя живее с приятеля си, който също е българин.

Джия Лазарова е открита от скаути на „Ивет Фешън“ на 16 години в родния й Благоевград, но тогава красавицата отказва да се занимава с мода. Едва две години по-късно тя решава да отликне на поканата на агенцията и кариерата. Няколко месеца след като прави първите си професионални снимки и започва да поема модни ангажименти Джия заминава за Хонг Конг, а веднага след това в нея се влюбват представители на модна агенция от Шанхай.

Снимка: Васил Германов

В личен план Джия има намерение да завърши магистратура в Лондон, след като завърши образованието си в НБУ, където учи  „Масови Комуникации“. Планира и да продължи да преподава в популярната школа за модели в Лондон- „ModelAdvise“.