Певицата , която стана известна през 90-те заедно с Бионсе благодарение на групата „Дестинис Чайлд“, съобщи, че очаква второто си дете. Тя вече е майка на 5-годишен син, кръстен Тайтън.

Роуланд избра да съобщи новината на почитателите си чрез корицата на списание „Women's Health“ (Женско здраве):

Говорихме си за това точно преди пандемията от COVID-19 и си казахме, че просто ще видим какво ще стане“, сподели тя пред списанието.

Снимка: Getty Images

Раждането е предвидено за края на тази година и Кели съвсем естествено е разтревожена, че второто ѝ дете ще се роди по време на тази сериозна криза:

Но все пак трябва да напомняме на хората, че животът е важен. Изумително е, че успях да забременея – през февруари ставам на 40. За мен е важно да се грижа за себе си.

Снимка: Getty Images

Това, което изглежда я притеснява най-много е дали почитателите ѝ няма да се разочароват, ако не прави нова музика, но обещава да се опита да се справи и с двете неща.

Не е без значение и политическият климат в САЩ в този момент. Движението „Черните животи са важни“ поляризира обществото и сред хората изплуваха някои от най-грозните и расистки елементи в американската култура.

Снимка: Getty Images

Певицата много добре си спомня вечерта, когато е научила за смъртта на чернокожия Джордж Флойд, станал причина за протестите:

Тъкмо бях сложила Тайтън да спи. Влязох под душа и заплаках. Обещах си да защитавам детето си. Това беше основната ми мисъл – да го защитя.

В интервю за списание „Пийпъл“ миналата година Кели сподели, че синът ѝ редовно пита за братче или сестриче, но според нея все още не е дошъл моментът. Изглежда 2020 г. е променила това.