Обичаме да сме на високо. В ситуации, в действия, в реакции. Обичаме да сме на високо и буквално. И понеже планината през лятото е също толкова магнетична, колкото е и морето, имаме едно неустоимо предложение за вас.

Радио ТАНГРА МЕГА РОК и Институтът за ядрени изследвания и ядрена енергетика при БАН се обединяват, за да ни предложат единствен по рода си рок концерт в Европа. И то не какъв да е, а най-високият, правен някога в континента. Не, не по децибели. А по надморско равнище.

#Събитието ще се състои на 30 юли – събота, благодарение на което ще имате достатъчно време да се придвижите до планината от петък. А коя е планината? Рила. Къде е концертът? Познайте – на вр. Мусала. На 2925 метра над морето, на което в момента всички почиват.

#Концертът ще се състои на югозападния склон на Мусала – на 40 метра под самия му връх и е част от акция за почистване на върха от отпадъци. Събитието е и по повод 10-годишнината на радио ТАНГРА МЕГА РОК.

#Каузата е „Чиста и защитена Рила”, а целта е да се запази флората и фауната на планината в естествено състояние. Организаторите искат да накарат хората да погледнат планината не просто като туристическа дестинация, а като природа. А природата заслужава грижа.

Силата на звука ще бъде ограничена, за да не се обезпокояват дивите животни, които са нормални обитатели на природния парк. Заради това публиката ще бъде разположена амфитеатрално на склона към върха.

Звукът на музиката ще бъде насочен именно към аудиторията, а не към озвучаване на пространството. За него ще се погрижат D2 и ODD CREW. Освен забавление, ще можете да се включите и в каузата за поддържане на чиста природа, а последна информация за график, доброволчески пунктове и новини за събитието можете да следите тук.