Бъкингам дискутира с Меган и Хари дали те могат да използват думата „кралски“ (royal), при положение че решиха да напуснат монархическата фамилия и да се установят в Северна Америка, съобщава списание People, позовавайки се на свои източници.

Дискусията е най-вече заради използването на думата „кралски“ в името на новата неправителствена организация на херцозите на Съсекс.

„Кралица Елизабет и други високопоставени лица от Бъкингам са на мнение, че не е редно младото семейство да използва „кралски“ при изграждането на свои брандове“, пише The Daily Mail.

Припомняме, че дори Instagram профилът на Меган и Хари съдържа думата royal – sussexroyal.

Меган и Хари съобщиха изненадващо на 8 януари именно в Instagram, че напускат кралското семейство и ще работят, за да постигнат финансова независимост.

На 18 януари Бъкингам обяви, че двамата няма да използват повече титлата „кралско височество“ и ще възстановят сумата от 2,4 млн. лири, похарчена за реновирането на резиденцията Фрогмор Котидж, която ще остане техен дом във Великобритания.

В момента Меган и Хари живеят с 9-месечния си син Арчи в Британска Колумбия, Канада.

„Не искам Меган и синът ни Арчи да минат през това, през което аз минах като дете“ – сподели Хари в началото на февруари, като припомни за огромната травма от смъртта на майка му, принцеса Даяна.

Според техни близки приятели, те се наслаждават на спокойния живот на остров Ванкувър, правят дълги разходки, занимават се с йога, а Меган с удоволствие готви.