През 1994 г. един от най-влиятелните хора в историята на музиката сложи край на живота си в дома си. Самоубийството на Кърт Кобейн, който се застреля с пушка, потресе целия свят. Сега къщата, в която музикантът от „Нирвана“ живя в последните си дни, се продава, а цената ѝ е напълно оправдана за славата (макар и толкова мрачна), която идва с имота – 7,5 милиона долара.

Къщата, принадлежала някога на Кобейн, има четири спални и четири бани, а целият имот се простира на 760 кв. м. Разходите по поддръжката обаче никак не са малки – годишно са необходими близо 40 000 долара за поддръжка на сградата и парка, а данъците за имота надхвърлят 50 000 долара на година.

Това всъщност не е сградата, в която Кобейн е отнел живота си. След смъртта му, съпругата му Кортни Лав наредила оранжерията, в която музикантът се застреля, да бъде разрушена, преди да продаде имота за 2.9 милиона през 1997. Кобейн, Лав и дъщеря им Франсис Бийн са живели заедно в къщата преди трагедията.

През 1994 Кърт Кобейн, който е пристрастен към хероина, си инжектира свръхдоза от наркотика, след което сам се прострелва с пушка. И въпреки че преди това е оставил предсмъртно писмо, много почитатели на музиканта продължават да се съмняват, че смъртта му е самоубийство. Според тях човек, който е поел толкова голямо количество хероин, не би могъл да се застреля по начина, по който го е направил музикантът.