Те се запознават по време на снимките на сериала "Революция Z", където Мона е в ролята на Мира, а Радослав е оператор. Тя признава, че веднага го харесала, при него нещата се случили по-късно. Въпреки първоначалното разминаване, двамата стават близки приятели, после гаджета, миналата година се женят, а днес са в очакване на първото си дете. Вижте красивата им история във видеото от предаването "Тази събота и неделя", както и в текста по-долу:

Мона: Историята е много проста. Снимахме "Революция Z" и се запознахме покрай снимачните процеси на всички сериали, които се снимаха там. Радо снимаше някои от епизодите, но тогава всъщност не са се случили нещата. Да не си мислят хората, че е било любов от пръв поглед и той се е появил на терен и аз съм казала АХ! И така може би след една година и половина, в които се чудихме дали/или всъщност, се събрахме и от тогава сме абсолютно неразделни.


Радо: През тази една година имаше купони само, двамата напред-назад.

М.: Имахме някаква лятна афера, неангажираща връзка.

Р.: Тя после стана и зимна афера.

М.: След което си стана да, цяла година. И аз си казах, добре след като прекарваме толкова много време заедно и сме приятели, защо да не пробваме и той каза „ами, добре“. Още в началото си станахме много добри приятели, аз винаги съм била влюбена в него, той беше човекът, който не беше сигурен дали е моментът да развалим приятелството. Имала съм моменти, в които съм била тъжна, но аз съм си упорита, аз си търпях и си чаках. Една година бяхме гаджета, една година бяхме сгодени и след това се оженихме. Ние сме като по учебник - всяка година нещо се случва.

Р.: Предложението за брак дойде съвсем импулсивно. Понеже имаме много приятели и сме огромна компания, всяка година най-добрите ми приятели - четирима човека си правят рождения ден заедно и аз реших в този ден, когато всички приятели, всички познати пристигат от цял свят и са на едно място, и си казах е идеален момент за такова нещо. Бях решил една година преди това, че ще има такава стъпка в нашите взаимоотношения.
Аз я обичам. Любовта е причината. Аз наистина я обичам като човек, като жена, тя е страхотен човек. Дава ми спокойствие, любов, всичко от което човек има нужда.

М.:  Предложението за брак беше много неочаквано, въпреки че звучи клиширано. Аз наистина не го очаквах, както и никой не го е очаквал.

Р.: Аз не бях казал на никой от моите близки, познати и приятели.

М.: Усетих Радо, че е леко напрегнат в самия ден, но не го отразих до момента, в който момчетата, които имаха рожден ден излезнаха да благодарят и Радо се нареди там с тях и леко потреперваше. И аз се зачудих какво може да е това, което да иска да каже пред всички хора до момента, в който той взе микрофона и каза „Мона може ли да дойде тук на сцената“. И аз просто ги взех тези крачки имах чувството за 2 часа, омекнаха ми краката, причерня ми. И той си ми предложи.

Това наскоро се замислих, че покрай сватбите на хората винаги има някакви тревоги и драми, особено когато си булка, подготовка една година, търсене на рокли, декорации и т.н. Моята сватба буквално цялата организация ми отне един месец . И беше много хубава сватба…..но си беше моята сватба и много ми хареса.

Разбрахме, че съм бременна малко по-късно, отколкото е нормално да се разбира. Бях в четвърти месец, почти влизаща в пети. След лятото просто бяхме на едно пътуване в Рим за една седмица по случай първата ни годишнина от сватбата, много романтично пътуване, беше супер, ядохме пица, паста, аз се прибрах с 2 килограма повече от Рим и си казвам „Боже, много паста съм изяла, много пица съм хапнала.“

Р.: И аз й викам „Бе, нещо – а тя - от пицата е.“

М.: И аз продължавам да си мисля, че е от това до момента, в който реших да си направя тест за бременност, който беше положителен, втори, който беше положителен, отидохме веднага на доктор. Аз казах „Нещо май съм бременна“, а тя жената ме гледа и ми казва „Момиче, ти имаш голямо бебе в себе си. Как си малко бременна? Ти си на половината.“ Няма по-хубаво нещо от това. Не знам как може да се опише такова чувство, само една майка, жена, която е раждала, може да разкаже. Много е хубаво.

Р.: Чакаме едно човече от нашата кръвна група, как да не бъдем щастливи.