Рошана - така се казва малкото момиченце от Уганда, което е откраднало сърцето на Даяна Ханджиева. Местните вече ги наричали "майка и дъщеря", а актрисата признава, че много иска да осинови детето. 

Любимото място за спане на Рошана е върху гърба или в скута на Даяна. Момиченцето е едва на 3 годинки.  Ханджиева признава, че се е привързала още от първия ден, в който я е видяла, и не може да се отлепи от нея. 

Снимка: https://www.instagram.com/dayana.handjieva/

Близостта им е толкова силна, че Даяна иска дори да я осинови. Рошана обаче има свои родители в Уганда, както и брат и сестра.

В стори в Инстаграма си актрисата признава, че не би си позволила да вземе дете от семейството му, колкото и бедно да е то. 

Снимка: https://www.instagram.com/dayana.handjieva/

Другите опасения на актрисата са, че ако дойде с тъмнокожо дете в България, към него ще има прояви на расизъм.  

"Не знам дали България е най-доброто място за отглеждане на чернокожо дете. Имам такива приятели, които са се сблъсквали с ужасен расизъм от нашите Бай Ганьовци" - написа бившата участничка във "Фермата".

Расизъм към белите в Уганда обаче актрисата не е забелязала да има. Местните наричат хората с бяла кожа с думата "музунгу", но тя не е натоварена с негативно значение.

"За тях не сме "перални" примерно, както някои бели казват на тях "печки".

Заедно с основателя на "Усмивки за Африка" са посетили сиропиталище, което фондацията отдавна подпомага. Там децата живеели по 20 в стая и спели на земята. 

"Сигурна съм, че всяко от тях мечтае да бъде осиновено, но не знам каква е процедурата. Със сигурност не е "идвам и си взимам едно", както много хора си мислят." - уточни актрисата.

Снимка: https://www.instagram.com/dayana.handjieva/

Тя призна, че би се върнала, за да живее в Уганда, а прехраната би си изкарвала, като отвори мандра. 

В Уганда козите и кравите се разхождат свободно, но хората не ядат сирене и кашкавал. За нея това било похабяване на ресурс. 

Даяна Ханджиева е заминала за Уганда по собствено желание. Това е била нейна мечта още от 13-годишна. С фондация "Усмивки за Африка" помагат на учениците от местно училище чрез спонсори от България.