Потресаваща информация за детския труд сподели актрисата Даяна Ханджиева, която е в момента е в Уганда. Децата продавали натрошени от майките им камъни в кофи по 30 кг за сума, равностойна на 25 ст. 

Бившата участничка във "Фермата" е посетила каменна кариера в западната част на уганда, където работят от деца, до майки с бебетата си. Тя публикува кадър, на който се вижда работеща майка с привързано бебе на гърба си. 

Снимка: https://www.instagram.com/dayana.handjieva/story

"2 години майчинство?!" - написа в коментар актрисата. 

Тя самата също се е опитала да троши камъни, което се оказало не толкова лека задача. Работещите там с лека подигравка приели предложението й и тя да свали някоя кофа. 

Снимка: https://www.instagram.com/dayana.handjieva/story

Майките начупват едрите камъни на по-дребни и пълнят кофите с тях. Всяка кофа тежи около 30 кг. След това децата ги носят по склоновете, за да ги продават за строителни дейности. 

"Този къртовски труд го извършват за 2.5-5 лв. на ден. Една пълна кофа с камъни струва 25 ст. Още ли си мразиш работата?" - коментира Даяна Ханджиева в снимките си в стори. 

Снимка: https://www.instagram.com/dayana.handjieva/story

Тя отбеляза, че въпреки тежката работа хората оставали позитивни и много усмихнати. 

Снимка: https://www.instagram.com/dayana.handjieva/story

Паричната единица в Уганда е угандийски шилинг. Търгува се и с долари, които трябва да са от новите - със синя лента. 

"Ако имате 496 лв. или 284 долара, тук сте милионер" - сподели актрисата. Самата тя обаче е пропуснала уточнението със старите долари и е заминала точно с такива. В такъв случай при обмен се губят поне 30 долара.

Даяна е в Уганда на мисия, заедно с членове на фондация "Усмивки за Африка".