След успеха на „Бохемска рапсодия“ през 2018 г. на всички ни беше ясно, че ще завалят биографични филми за музикални звезди. Това се случи и вече имахме възможност да видим историята на Елтън Джон като мюзикъл. Следващата музикална легенда, която ще се превърне в герой от пълнометражен филм, е иконата Мадона. Певицата вече е решила кой е единственият достоен режисьор да разкаже нейната история – тя самата.

Снимка: Getty Images

Филмът обещава да ни запознае с „неразказната досега история“ на музикалната легенда. Това ще е третият опит в режисирането на пълнометражен филм за изпълнителката. Първите два опита съвсем не бяха успешни – комедията „Боклук и мъдрост“ от 2008 г. успя да спечели по-малко от 400 000 долара при бюджет от 3 и половина милиона долара. Вторият ѝ филм беше историческата романтична драма „Ние“, която разказва историята н британския монарх Едуард VIII, който се отказва от трона заради любовта си към американска актриса. Този филм постигна малко по-голям успех и събра около 2 милиона долара от продажби на билети, но това беше крайно недостатъчно, за да покрие бюджета от 15 милиона долара.

Освен режисьор на филма за собствения си живот, Мадона ще участва в написването на сценария. Певицата ще сподели тази отговорна задача със сценариста Диабло Коди, който стои зад успешния филм „Джуно“. Продуцент на предстоящата биографична лента също ще е самата Мадона.

Снимка: Getty Images

„Искам да разкажа за невероятното приключение, на което ме отведе животът ми – като артист, като музикант, като танцьорка и като човешко същество, което се опитва да пробие в този свят“, сподели певицата. „Фокусът на този филм ще бъде музиката. Музиката ме поддържа жива. Има толкова много невероятни и вдъхновяващи истории и кой може да ги разкаже по-добре от самата мен?“

Снимка: Getty Images

В Инстаграм Мадона даде още информация за филма и разкри, че той ще бъде за борбата ѝ да оцелее като жена в един мъжки свят. Филмът ще обхваща някои от най-известните проекти на Мадина, като създаването на песента "Like a Prayer" и участието ѝ в мюзикъла „Евита“.