Няма как да не помните Дилън Маккей от "Бевърли хилс, 90210" – типичното лошо момче, което обаче има харизма и незабавно привлича. През кастингите минават поне 20 души, преди да се появи Люк Пери, който веднага приковава вниманието на сценаристите и изборът им е единодушен.

В продължение на 10 години Люк се снима в "Бевърли хилс, 90210" – от 1990 до 2000 година, а най-добрият му приятел сред актьорския състав е Шанън Дохърти, която изпълнява ролята на Бренда Уолш.

Актьорът Люк Пери почина на 52-годишна възраст в неделя, 4 март, няколко дни, след като получава масивен инсулт.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Няма по-добър начин да запомним някого от думите, които приятелите споделят за него. Ето как Шанън Дохърти определя своя колега и приятел, който я подкрепя в най-трудните й моменти през 2015 година, когато тя бори рак на гърдата:

„Люк беше умен, тих, скромен и в същото време сложен човек, със златно сърце и никога нестихващ афинитет към почтеността и любовта.“

„Аз съм в шок. Сърцето ме боли от загубата на мой приятел. Имам толкова много спомени с Люк, които ме карат да се смея и винаги ще останат в сърцето и съзнанието ми. Той ще ми липсва всеки ден, всяка минута, всяка секунда.“

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Много от нас биха си помислили, че най-голямото постижение на Люк е актьорската професия и фактът, че тя го прави известен, но Шанън споделя, че децата са били най-важното нещо за него.

„Люк обичаше семейството си. Той бдеше над децата си и беше много горд с тях. Те бяха неговото сърце и за него те бяха най-голямото му постижение.“

През 1993 година Люк се жени за Рейчъл Шарп, с която имат две деца - момче на име Джак, който е на 22 и момиче София, която е на 19 години. Двамата се разделят през 2003 година.

Люк със съпругата си и дъщеря си през 1998 година.
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

След смъртта му стана ясно, че Пери е бил сгоден за Уенди Мадисън Бауер - връзка, която актьорът пазеше в тайна до последно.

Почивай в мир, Люк!