Независимо дали сте шопинг маниачка или не съвсем, ви уверяваме, че следващите факти ще ви накарат да се замислите за значението на пазаруването за всяка една от нас! А то наистина е голямо!

През целия си живот една жена прекарва средно по 25 184 часа и 53 минути в пазаруване.

 

Оглеждайки се във витрините на лъскавите магазини пък прекарваме по 48 часа от своя живот.

Жените, които пазаруват дрехи се чувстват много по-добре от тези, които пазаруват домакински принадлежности и електроуреди!

Жени, които прекарват повече от 10 часа по магазините всяка седмица, са по-слаби и здрави в сравнение с тези, които прекарват по-малко време в пазаруване.

Жените мислят за шопинг толкова често, колкото мъжете за секс.

Две от всеки пет жени признават, че са пристрастени към обувки и чанти.

Жените, пристрастени към пазаруването имат по-малко бръчки и се чувстват по-млади, защото се чувстват по-щастливи от тези, които не прекрачват прага на магазините и моловете често.

Мнозинството от жените, които обичат да пазаруват са по-уверени в себе си и по-рядко страдат от депресия.

Дамите, които пазаруват по няколко пъти в седмицата винаги са в по-добро настроение от тези, които използват само уикендите за шопинг.

Дамите харчат повече пари за дрехи за ваканцията или почивката, отколкото за това наистина да си починат.

Най-продаваните женски артикули са дънките, тениските и топовете.

Последният факт слага край на всички останали факти с едно пазаруване! Сигурни сме, че независимо дали сте шопинг маниачки или не, интересните факти за пазаруването ви накараха да искате шопинга повече от всичко точно в този момент!