Броени дни остават до откриването на новия сезон на преминалото с изключителен успех през 2014/2015 първо издание за България на грандиозния проект "Метрополитън опера: на живо от Ню Йорк". Точно преди 10 години, през 2006-а, престижният театър поставя началото на сателитни излъчвания на свои постановки по цял свят. Днес над 2000 киносалона в 70 държави дават възможност на меломаните да се докоснат на живо до магията на Метрополитън опера и да почувстват отблизо вълнуващата красота на оперното изкуство.

Покрай този факт обаче, друга една новина ни зарадва още повече. А именно участието в програмата на "Метрополитън опера: на живо от Ню Йорк" 2015/2016 на сензационната българска прима Соня Йончева.

На нейното забележително присъствие ще можем да се насладим по време на второто представление от програмата – в операта "Отело" от Джузепе Верди. Спектакълът ще бъде излъчен на 17 октомври, с повторение на 21 октомври, в Cinema City. За Соня Йончева това е дебютното й превъплъщаване в ролята на Дездемона. Нейни партньори ще бъдат Александърс Антоненко като Отело и Желко Лучич като Яго.
За първи път на сцената на Метрополитън Соня Йончева се изявява в ролята на Джилда от "Риголето" през 2013 година.

 

Година по-късно...