Зора (с ударение на "а") Романска е дизайнер на бижута. Винаги е обичала да рисува и е от хората, които се занимават с хиляди неща едновременно. Завършила е „Живопис” в Академия за изящни изкуства, а после и „Графичен дизайн” в Италия, където „останах да живея и работя дълги години”. За първото си бижу от кожи използва парчета, завещани от баба й, които „разнасях навсякъде с мен, с идеята все някога да направя нещо артистично с тях.” Иначе живее „тук и там” и винаги е пълна с много енергия:

Началото…

Започнах на шега - съвсем наскоро. Въпреки че идеята ме глождеше от доста време, все нещо отлагах да се захвана с осъществяването й. Всяко начало е трудно, но аз пък много исках да си направя нещо лично за себе си, нещо, което да нося с удоволствие. Сетих се, че имам няколко парчета кожа още от баба ми, които разнасям от години напред назад, с идеята да направя нещо артистично. И така се роди първото ми бижу. Тогава ме озари идеята, че мога да направя още такива аксесоари, но от качественa кожa и прецизно изработени.

Кожа….

защото e с безкрайни възможности. Много пъти вдъхновението за дадено бижу идва от самата кожа. Харесва ми, че допирът с тялото е много естествен. Всяко парче кожа е уникално и за това бижутата ми са в един екземпляр – никога не могат да се повторят детайлите.

Личният почерк…

Идеята ми е никъде по бижутата да не се вижда друго освен кожа, затова в повечето случаи използвам магнит за закопчалки.

Вдъхновявам се от... всичко което ме заобикаля, от хората, от цветовете, от картините.