След двегодишна пауза от малкия екран, за да роди дъщеря си, известната ТВ водеща Зейнеб Маджурова се завърна към телевизията с рубрика в сутрешния блок на bTV. Всеки петък след 9 ч. Зейнеб представя на зрителите актуални новини, свързани със светския и културен живот по света и в България, ексклузивни интервюта с наши и международни звезди и популярни личности от сферите на културата, изкуството и спорта.

Очарователната водеща в „Тази сутрин“ се появи на първа страница на в-к „Всичко за семейството“. Тя сподели пред редактора Пепа Йорданова как се чувства в новата си роля на водещ в bTV, интересни факти за светската си рубрика, разговаря за контактите й с популярните личности в България, за ролята й на майка и съпруга, за бъдещите й амбиции. Вижте част от интервюто на Зейнеб Маджурова във „Всичко за семейството.“


Имахте ли колебание дали да приемете предложението на bTV?
Не съм се колебала въобще. Естествено, дадох си време да помисля. Чисто интуитивно приех, послушах вътрешния си глас. Помислих какво най-добро мога да предложа спрямо техните изисквания и съответно да намерим пресечната точка, с която да бъдем най-успешни. Както знаете, преди две години родих, имам си момиченце. Реших да се посветя изцяло на тези важни моменти от израстването на дъщеричката ми, да се насладя на общуването с нея. Когато вече ми се искаше да се върна на работа, някак много естествено се случиха нещата с bTV. С бившите ми колеги и с "Нова телевизия" сме в прекрасни отношения. Но смятам, че и те чисто човешки, а и професионално разбраха, че вече имам нужда от тази промяна.

Какво ще включва рубриката ви?
Изцяло е посветена на лайфстайл, отправяме поглед към известните личности в България и по света. Този поглед ще бъде под различни форми, няма всеки път да са портретни интервюта като тези с Йорданка Христова и Нина Николина, които зрителите вече видяха. Обръщаме поглед и към социалните медии, те превзеха целия свят. Ще говорим за инфлуенсърите, тази нова професия. Някой ден може да се озовем и в чужбина, да речем на седмиците на модата в Милано и Париж. Ще обхванем целия светски живот, всички негови сфери.

Как ви промени майчинството?
Още ми е трудно да отговоря на този въпрос. Според мен е вечен процес. През него се учим на тази най-сериозна професия в живота ни. Колкото и клиширано да звучи, учи ме на търпение. Аз съм много нетърпелив човек, явно е заложено в характера ми. Темпераментна съм, обичам нещата да се случват сега и веднага. Това няма как да се случи с малко бебче на ръце. Уча се да бъда майка, да възпитавам детето си и най-вече да му давам огромна, огромна любов. Защото тя е преди всичко. Има ли безрезервна любов, идва безрезервното търпение. Процесите се наслояват и те карат да се чувстваш удовлетворена като жена и като майка. Че даваш или поне се опитваш да даваш най-доброто на детето си.

На какво искате да научите дъщеря си?
Колкото и клиширано да звучи - да бъде добър човек. Искам да гледа на света с любов и през розови очила. Не съм съгласна, че това са наивните хора. Смятам, че те са щастливите хора. Всеки човек носи собствения си характер, но ако успея да й предам да има добро сърце, да е широко скроена към хората, към различните, да подхожда към всичко с чисто сърце, тогава ще може да изгражда щастлив живот за себе си. Независимо в професионален или в личен план. Тя ще пада и ще става, това е съвсем нормално. Но дори когато падне, ако успее да се оттърси бързо и пак да сложи розовите очила, ще съм си свършила работата като майка. Тя образованието ще го получи, живот и здраве. Вече светът е толкова отворен, днес може да учи в България, утре да пожелае да продължи в чужбина. Но първите 7 годинки мама и тати трябва да се погрижим за другите неща. Ще я учим на свободата да изразява себе си, да прави своите избори. Да има свободен дух, но не чак да става свободия. Свобода и дисциплина!

Телевизията ви намери, не вие нея. Там ли се чувствате най-добре?
Много правилно го казахте, тя ме намери още на 18 години. Никога не съм си представяла, че това ще работя. Като дете имах съвсем други мечти. Трябваше да отида да уча в чужбина туризъм. Но явно съдбата се намеси. С телевизията се получи любов от пръв поглед. В тези вече около 15 години е имало периоди, в които съм се опитвала да пробвам нещо различно. Но винаги телевизията ме връщаше при себе си. Записах да уча и журналистика в Софийския университет. Остана ми да си напиша дипломната работа, което съвпадна с раждането. Сега съм се амбицирала официално да завърша образованието си. Телевизията е мястото, където не се чувствам като на работа, а изпитвам истинско удоволствие. Не осъзнавам как понякога са минали 8, 10 и повече часове в работа, но и в шеги и закачки. Вече нямам съмнение, че това е моето призвание. Че това е мястото, където искам да продължавам да се уча и да се развивам.

Какви са амбициите ви занапред?
На този етап съм се концентрирала в това ново начало. Искам тук, в bTV, да се утвърдя. Преди всичко ми беше познато като обстановка, екип. За първи път в живота си въобще сменям своето работно място. Така че тръгвам с голяма кошница, пълна с амбиции, с цели, мечти. Дай Боже да се развива рубриката, защо не и други проекти в bTV.

В семейството на съпруга ви как ви приеха?
Ние всъщност сме от почти 10 години семейство, така че вече сме си една голяма обща фамилия. Всички празници споделяме заедно с неговите и моите родители, брат му, пътуваме заедно.

Умеете ли да готвите бабините гозби?
За съжаление, не толкова добре като нея и майка, но все пак няколко съм научила. Умея да готвя, получава ми се, но не го правя толкова често. Не съм от жените, които прекарват цял ден край печката.

С тази фигура сигурно се налага да спазвате ограничения?
За щастие, не ми се налага. Сега не успявам да спортувам толкова често, колкото го правех преди. Никога не съм била 5 пъти в седмицата на спорт, но гледах да го правя за здраве 2-3 пъти. Но имам изграден здравословен начин на хранене. Дори и да прекаля с риба, няма да е фатално, нали? Това ме държи във форма.

Интервю на Пепа Йорданова