Принцеса Кейт се завърна в светлината на прожекторите, а това завръщане не би било възможно без ключовата роля на нейните деца – принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи.

Съпругата на британския престолонаследник принц Уилям, пристигна в Бъкингамския дворец за първата си обществена проява, откакто преди пет месеца съобщи новината, че е болна от рак. Принцесата на Уелс разказа как „постига добър напредък“, докато продължава курсът ѝ на превантивна химиотерапия. 

Снимка: Getty Images

Въпреки че преживява „добри и лоши дни“, тя се чувства достатъчно добре, за да направи своето завръщане на парада по случай рождения ден на краля, на което беше придружавана от децата и съпруга си принц Уилям.

ДЕЦАТА СА НАЙ-ГОЛЯМАТА ОПОРА

Кейт бе придружена от принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи, които направиха събитието изключително важно за нея.

„Тя искаше да бъде там, за да подкрепи семейството си“, казва кралски източник, „подкрепата от децата ѝ е наистина ключова за нейното възстановяване и ще продължи да бъде“, допълва още той.

Кейт се възползва от времето си без обществени ангажименти, за да бъде пълноценна майка, да участва в училищния живот на децата и да прекарва време сред природата – нещо, което тя отдавна популяризира като полезно за менталното здраве.

Въпреки че целият парад по случай рождения ден на краля е в негова чест, изглежда, че той е повече от щастлив да сподели светлината на прожекторите с любимата си снаха.

Снимка: Getty Images

Кралят беше особено „щастлив“, че Кейт се присъедини към семейството за специалния му повод. Той добре разбира какво преживява тя и знае колко важно е от психологическа гледна точка тя да се върне в публичното пространство. Наскоро крал Чарлз също чу тежка диагноза. 

ПЪРВАТА ПУБЛИЧНА ПОЯВА ЗАРАДВА ВСИЧКИ