Ролята на първата дама, на която и да е държава, никога не трябва да бъде подценявана. Тя е да бъде до държавния глава, да изглежда добре и да подкрепя всяко негово действие. Първата дама на САЩ Мелания Тръмп изглежда се справя изключително добре с всички параграфи, но на последното събитие, на което тя придружаваше съпруга си Доналд Тръмп, двамата се изправиха рамо до рамо по време на официалната част, хванати за ръце, но някак действията им изглеждаха показни и прекалено фалшиви.

 

Снимка: Getty Images/Guliver Photos


А защо този момент изглеждаше толкова нелеп?
На предишно официално събитие от последните дни двамата отново застанаха рамо до рамо, но този път Мелания не сподели ентусиазма на Тръмп да я хване за ръка. Видео, разпространяващо се мълниеносно бързо в Туитър, показва как президентът на Щатите се опитва с кутрето да „докопа“ ръката й, но тя я дърпа.


Коментарите в социалните мрежи не закъсняха. Някои от тях бяха написани със съжалителен тон към първата дама: „Бедната Мелания, изглежда, че тя сдържа сълзите си, докато е задължена да хване ръката на Тръмп.“

Ето затова двамата изглеждаха някак нелепо, сключили ръцете си пред обективите и камерите на операторите по време на официална вечеря с президента на Франция Еманюел Макрон и съпругата му Бриджит в Белия дом.
Това не е първият случай, в който Мелания отказва да хване ръката на Доналд Тръмп. През февруари същият сценарий се разиграл по време на официално посещение в Израел.

Снимка: Getty Images/Guliver PhotosПо другите параграфи като първа дама Мелания получава отлични оценки. Стилът й винаги е бил безупречен. Облечена за повода в сребриста ръчно рисувана рокля Chanel, обсипана с кристали и пайети, несъмнено предизвика възхищението ни.