Днес искаме да споделим с вас едно неописуемо чувство, наречено гордост. Преди броени дни се запознахме с Николай, който е едва на 14 годишна възраст, но владее изкуството на акомпанимента.

Когато свири, пръстите му танцуват по черно-белите клавиши, а мелодиите, които изпълнява са завладяващи.

Преди всичко е редно да отбележим, че Николай е израстна в много творчески настроено семейство – майка му и баща му са големи почитатели на класическата и джаз музика. Преди осем години, когато Ники е бил едва на шест. Навремето родителите му не са имали доверен човек, който да гледа сина им когато излизат и затова са го водили на концерти са тях. Една вечер тримата присъстват на изпълнение на Милчо Левиев, който привлича вниманието ми със своето изпълнени на Ники, който броени дни споделя на своите родители желанието си да свири.

"Навремето имахме една Йоника вкъщи и започнах да импровизирам", споделя Ники.

Постепенно родителите на Ники обръщат все повече внимание на свиренето му и осъзнават, че на фона на другите деца, който удрят по клавишите, техния син има маниер и притежава усет към мелодията.

"Тембърът, визията, силата, звукът – това са елементите, които ме привлякоха. Започнах да се занимавам със свирене от първи клас и до ден днешен развивам своите умения." 

От самото начало Ники е под музикалното крило на Светлана Косева, която с всеки следващ ден го съпътства в неговата себереализация.

"Музиката ми носи радост и енергия. Жизненост, която ме тласка напред и поддържа желанието ми да ставам все по-добър", признава талантливия композитор.

Да, Ники композира – от скоро, но това е нова стъпка към неговия музикален възход. Упражнява се всеки ден и за него е много важно да развива таланта си, не само за себе си, но и за тези, които го слушат. Усилията, които Николай полага жънат своите плодове. Днес, Ники се подготвя за участието си в Международния юношески конкурс "Чайковски", който е световно известен и малцина изпълнители могат да се похвалят с подобен шанс. А Ники е само на 14 годишна възраст и ще свири с други виртуози от цял свят.

Николай се различава от своите връстници – някои му се възхищават, други му завиждат, но той предпочита да се фокусира върху творчеството си. За него чуждото мнение няма особено значение, тъй като той (не)съзнателно е открил себе си и своето призвание.

Пред нас той призна, че след време, мечтата му е да се установи в САЩ и да следва в музикалната консерватория в Ню Йорк "Manhattan School of Music" (MSM).

Амбициозен, Ники постепенно осъзнава своите творчески дадености и с подкрепата на своите родите, които са неотлъчно до него и го поощряват, той знае, че ще успее.

Животът е като пианото - белите клавиши са щастието и любовта, черните са разочарованието и тъгата. Но за да се получи красива композиция, маестрото-пианист съчетава двете и прави мелодия, която достига до сърцата на публиката.
Пожелаваме успех и удовлетворение на младия и талантлив Ники, на който предстои да покори света със своята музика.