LadyZONE.bg: Разкажете за пътя, който сте извървяла преди да стигнете до настоящия връх?

Вера Шандел: „Връх е силно казано! Завършила съм Международните икономически отношения (МИО) и второ висше „Бизнес администрация”. Още докато следвах, работех счетоводство в зората на българската законност като служител на държавно предприятие. След като се дипломирах, реших, че с натрупания опит съм готова да основа собствена счетоводна фирма,  което направих. След това, през 2003 г., животът ме срещна с киното. Усетих, че тази индустрия ме влече и за това предпочетох да се отдам напълно на седмото изкуство редом с френския продуцент Патрик Сандрен, вместо да съм в екипа на Deloitte Touche - една от 6-те международни одит къщи, която на времето ми бе направила предложение за работа.

В продуцентската къща на Патрик (“Sofilm”) бях основният финансист и така до лятото на 2010 г., когато след последната ми данъчна ревизия се качих на сцената на "Soul in da hole", заедно с Рони и секстета на Мишо Йосифов. Така започна всичко...”

LadyZONE.bg: От колко време се занимавате с музика?

Вера Шандел: „Професионално - от месец април 2010 година. А като дете участвах в продължение на две години в детския вокален ансамбъл „Сребърни Звънчета”, град Кюстендил.”

LadyZONE.bg: Как се роди страстта Ви към музиката?

Вера Шандел: „Музиката винаги е била част от моя живот. Чрез нея (пре)откривам различни светове, преминавам през обогатяващи душата състояния. С нея всичко е по-красиво, по-истинско, по-чувствено и сравнително по-значимо. В интерес на истината, като малка много обичах да пея на стълбището – получава се чудна акустика. (смях) От друга страна, сцената винаги ме е впечатлявала – силата, излъчването и енергията на изпълнителите, предразполагат другите (публиката) да мечтаят!

LadyZONE.bg: Какво Ви носи пеенето?

Вера Шандел: „Помага ми да опознавам себе си. Смея да твърдя, че душата е свързана с музиката (и обратното). Гласът е изключителен инструмент и много се радвам, че той е моят ключ към музикалния бранш.”