Благодарение на ежедневните си занимания с йога и балет, Ванеса Паради може да се похвали със завидно телосложение – колкото мускулесто, толкова и грациозно. Не веднъж френската певица и модел е споделяла, че изваяната й фигура, красотата и изяществото й се дължат преди всичко на постоянство, самодисциплина и силна воля, но и на още няколко тайни, които ви представяме днес.

#За да поддържа кожата си мека и красива, Ванеса Паради залага на три неща: пълноценен сън, много вода и забавления.

#Срещу умора френската звезда разчита на изглаждащото и освежаващо въздействие на кубчетата лед, с които нежно масажира кожата на лицето си. Отбелязва, че предпочита тъкмо този метод пред онзи, изискващ потапяне на цялото лице в купа, пълна с лед, който Пол Нюман е прилагал.

#Актрисата преборва стреса, като ходи редовно на масажи – лицеви и на цялото тяло.

#На въпроса дали е за или против пластичната хирургия, Паради винаги отговаря:

"Когато става въпрос за корекция на крив нос, торбички под очите или малък бюст – да, но категорично съм против забавянето на влиянието на времето и подмладяването на кожата чрез подобни средства."

#Сред любимите й продукти са: мляко за тяло Lait Nettoyant & Adoucissant Sans Rinçage на Collosol’s, регенериращият дневен крем Dr. Hauschka, корекрорът Chanel Highlighter Face Pen, №30 Beige Rosé, пудра Blush Chanel, №99 Rose Pétale и Volume Mascara Ultra-Noir на Chanel.

#Съвет за стил? Зашеметяващи токчета stilettos и високо вдигната глава

Ходенето боса под слънцето я кара да се чувства секси.

#Любимите храни на Паради, които я карат да се чувства красива са: черният шоколад, бадемите, шунката и маслените тестени черупки.

#През почивните си дни Ванеса обича да се разхожда, да изпълва съзнанието си с позитивни мисли, да четене, да се усмихва, да играе балет, да тренира йога и да отделя време за сън.

От 5-годишна Ванеса Паради се занимава с балет. До ден днешен тя поддържа фигурата си, танцувайки именно балет. Признава, че в шкафчето си има DVD с тренировките на New York City Ballet. Спортува пилатес 5 пъти седмично в продължение на един час.

#Преди всяко излизане пред публика Ванеса преборва сценичната треска с йога асани, балет и вокални упражнения ежедневно. Любимият й йога инструкура е Родни Ий. По време на изпълненията си Паради признава, че не разчита толкова на хореографията, колкото на импровизирацията.

Успокоява напрежението чрез дихателни упражнеия, като вдишва и издишва бавно и дълбоко по няколко пъти на сеанс. Обича да гледа нагоре към дърветата, към хоризонтите с изглед към море, да се смее и да чете романите на Ромен Гари.