„Искаме да ни е чисто. Затова правим 2 неща: чистим, когато е мръсно, и не замърсяваме, когато не е. Не учим децата си на това. Учим себе си. А те съвсем естествено осъзнават значението на това да се грижим за природата. Затова винаги държим по един чифт ръкавици, чували и гумени ботуши в багажника“ – написа в Инстаграм половинката на Петя Дикова – Илиян Любомиров.

Снимка: instagram.com/iliyan_lyubomirov/

Той публикува няколко снимки, на които виждаме как популярната двойка и децата им Александър (4) и Илиян (почти на 3 г.) почистват сред природата.

Снимка: instagram.com/iliyan_lyubomirov/

„Бутилките на много компании вече са с капачки, прикрепени към бутилките. Това е едно от решенията за увеличаване на събирането и рециклирането на целите пластмасови опаковки. Бъдете спокойни – който събира капачки, вече може да събира още повече пластмаса, както и кенове. А който не го прави, ще бъде една идея по-отговорен към бъдещето си, без да прави нещо допълнително. Страхотно е и, че от юли 2024 г. всички пластмасови бутилки до 3 литра в ЕС трябва да са с прикрепени капачки. И все пак е винаги добра идея да не си изхвърляме пластмасите просто така – със или без капачка. Защото и за тези след нас трябва да е готино да живеят тук“ – завършва Илиян Любомиров.

Снимка: instagram.com/iliyan_lyubomirov/

А за рождения ден на Петя Дикова, който бе в края на август, можете да научите повече тук: