Певицата Рони Спектър, фронтменка на легендарната музикална група "Ронетс", е починала на 78-годишна възраст след кратка битка с рака, съобщава семейството й. Изпълнителката става световноизвестна с групата през 60-те години на миналия век благодарение на хитовете им "Be My Baby", "Baby, I Love You" и много други.

"Нашият любим земен ангел, Рони, спокойно напусна този свят след кратка битка с рака. Тя беше със семейството и в обятията на съпруга си Джонатан", се казва в официалното изявление.

Снимка: Facebook/Getty

"Рони изживя живота си с блясък в очите, невероятно чувство за хумор и усмивка на лицето. Тя беше изпълнена с любов и благодарност. Нейният жизнерадостен звук, закачлива природа и магическо присъствие ще продължат да живеят във всички, които са я познавали, чували или виждали", продължава изявлението на семейството й.

"Вместо цветя, Рони поиска да бъдат направени дарения за местния приют за жени или за фонда на Американския индиански колеж", казват още от семейството й.

 

Снимка: Facebook/Getty

В края на миналата година компаниите A24 и New Regency съобщиха, че подготвят биографичен филм за живота на Рони Спектър, като холивудската звезда Зендая ще влезе в ролята на фронтменката на култовата музикална група "Ронетс".

Биографичният филм ще постави акцент върху ранната кариера на Рони Спектър - особено върху формирането на групата "Ронетс" и последващото им подписване с лейбъла на продуцента Фил Спектър.

Снимка: Facebook/Getty

Докато са в лейбъла Philles Records, момичетата от групата записва своя най-голям хит "Be My Baby", а Рони Спектър в крайна сметка се омъжва за продуцента. Филмът ще проследи развода им и битката на Спектър за обратно получаване на правата върху музиката й.