Селин Мари Клодет Дион се ражда на 30 март 1968 година в Квебек, Канада. Тя е най-малкото от общо 14 деца на Терез и Адемар Дион. Освен че има талант, Селин има късмета да се роди в музикално семейство, което насърчава заниманията и с музика. Когато е все още 12-годишна се среща с бъдещия си съпруг Рене Анжелил (който тогава е на 38 г.), който харесва нейн демозапис и решава да финансира първия й албум. Десет години са нужни на Селин, за да превземе тотално и безвъзвратно световните класации, през които печели множество награди. Важен момент през този период е и спечелването на първо място в музикалния конкурс „Евровизия“ през 1988 г. Много от записите й се превръщат в платинени и златни, печели „Оскари” и „Грамита”, като се превръща в една от най-влиятелните личности в световната музика. Сред най-известните й песни си остават „My Heart Will Go On”, „Think twice“,, „Because You Loved Me“ и много други. За Рене се омъжва през 1994 година. След години на опити да зачене, през 2001 се ражда първият син на Селин и Рене Анжелил - Рене-Шарл. През октомври 2010 година се раждат близнаците Еди и Нелсън, заченати инвитро.

Селин през 2001 година с малкия и големия Рене

„Превърнах се в домакиня, а от това по-добра работа няма.”

„Всички неща, които съм направила, означават нещо за мен, в противен случай изобщо не ги правя.”

„Знаех, че това ще е най-необичайното нещо в моя живот, но колко силно е то, никога не можеш да разбереш, докато не станеш майка.”

„Ще изпълнявам „My Heart Will Go On” до края на живота си. Песента винаги ще бъде едно емоционално изживяване за мен.”

„Обичам да пея. Това е, което правя с любов. Музиката запълни живота ми.”

„Чувствам се толкова добре в своята кожа, че мога да предам положителната енергия на моя син, съпруг и цялото ми семейство.”

„Не знам дали камерата ме „харесва”. Но аз харесвам камерата.”

„Смятам, че животът крие тайна. И децата държат тази тайна. Може би не е дадено на всеки да я открие.”

„ Искам да бъда по-успешна и добра майка, отколкото съм на сцената като певица.”

„Първата песен, която изпях в живота си, беше написана от майка ми.”

„Няма такова нещо като старост, по-скоро майчинство и знание. Красиво е, наричам това красота.”