Ан Мороу Линдберг (22 юни 1906 – 7 февруари 2001 г.) е американска писателка, авиатор и съпруга на небезизвестния летец Чарлс Линдберг. Известна е с написването на редица книги и статии, които засягат различни тематики като възрастта, любовта и брака, мира, самотата, както и ролята на жената през 20 век. Нейният труд „Gift from the sea”, публикуван през 1955 година е пример във феминистката литература, който й спечелва слава.

„Мъжете подритват приятелството като футболна топка, която изглежда никога не се пука. Жените се отнасят към него като към стъкло, което се разхвърчава на парчета.”

„Не ми пожелавай щастие – не очаквам да бъда по-щастлива. Пожелай ми кураж, сила и чувство за хумор – от тях ще се нуждая повече.”

„Най-изтощителното нещо на света е да бъдеш неискрен.”

„Аранжирането на ваза с цветя сутрин, може да придаде малко спокойствие на един напрегнат ден – като да напишеш поема или да се помолиш.”

„Майките и домакините са единствените работници, които нямат предвидена годишна отпуска.”

„Чувствам, че всички сме острови в общото море.”

„Всичките красиви миди на един плаж не могат да бъдат събрани от един човек. Той може да събере само няколко. И те, всъщност, са по-красиви, когато са само няколко.”

„Писането е мислене. То е повече от живота, защото е осъзнаване на живота.”