Тази седмица холивудската легенда Робърт Редфорд загуби сина си, който почина след тежка битка с рака. Джеймс Редфорд умря на 58-годишна възраст, докато очакваше операция за трансплантация на черен дроб през ноември. Мъжът е трябвало да се бори със заболяване на черния дроб в продължение на 30 години.

Представител на Робърт Редфорд публикува официално изявление, в което се казва, че „смъртта при загубата на дете е неизмерима. Джейми беше любящ син, съпруг и баща. Той ще продължава да живее чрез децата си и чрез следата, която е оставил в изкуството, киното и страстното си желание да опази околната среда.“

Робърт Редфорд със сина си Джеймс и дъщеря си Шона
Снимка: Getty Images

Съпругата на Джеймс Редфорд също публикува съобщение за смъртта му в Туитър:

„Като негова съпруга от 32 години съм му най-благодарна за двете невероятни деца, които отгледахме заедно. Не знам какво щяхме да правим без тях през последните две години.“

Джеймс Редфорд със сестра си Ейми и дъщеря си Лена
Снимка: Getty Images

Мъжът е имал здравословни проблеми още като дете. През 1993 г. му трансплантират черен дроб. Това преживяване рано в живота му го насочва към благотворителната дейност и Джеймс основава фондация, чиято цел е да дава повече информация на хората относно трансплантацията на органи.

По-късно Джеймс Редфорд, заедно с баща си Робърт, основава центърът „Редфорд“, чиято главна цел е да подпомага създаването на филми с екологична тематика, които насърчават борбата срещу климатичните промени.