Представяте ли си днес, 14 ноември 2015 г., да ставате на 67 години и все още да очаквате първия си работен ден. Е, за принц Чарлз денят е точно такъв. Той е рекордьор по очакване на престола в цялата британската история, а освен това е най-възрастният престолонаследник през последните 300 години.

Майка му, кралица Елизабет II (или Елизабет Две, както би казал Димитър Пенев), е на 89 години и сякаш е безсмъртна. На престола е от 1953-а (тогава на 27 г.) и няма никакво намерение да го отстъпва на сина си, както направиха някои възрастни монарси в Европа през последните години.

На принц Чарлз сигурно не му е приятно това десетилетно очакване. Все пак в CV-то си човекът има завършен Кембридж – той е първият престолонаследник с университетска диплома, нарушавайки традицията да отиде във военно училище и после цял живот да се перчи с разни шарени униформи.

Но, както се казва, да не го мислим. През 2005 г. Чарлз се ожени за старата (тук стана неловко многозначно) си любов Камила Паркър Боулс, с която имат достатъчно време за светски прояви и вечеринки.

Отбелязваме рождения му ден с няколко снимки, които сякаш разкриват защо принцът е винаги с леко зачервено лице. Първите три кадъра са буквално от тази седмица и са направени в Австралия, където безработният син на Елизабет Две наглежда как върви производството на вино. Той ще отпразнува рождения си ден с вечерно барбекю на плажа в Пърт. На същото място през 1979 г. принц Чарлз получи "уговорена" целувка по бузата от австралийския модел на бикини Джейн Прийст, чиято цел е била да се подобри имиджът на "безинтересния" неженен 30-годишен престолонаследник.