Анна Стефанова е една от участничките в MasterChef, чието участие няма как да сте пропуснали. На кастинглите Анна се появи с корона, защото освен, че може да готви, тя е и Мисис България 2017. Това, което по-малко хора знаят е, че Анна е страстен любител на шоколада и изработва ръчно чудесни бонбони и шоколад с уникална визия. 3D формите са вградени в блокчетата, а перлените цветове правят всяка хапка на Anna’s Chocolates & Green Basket много красива. Нейни бонбони пътуват чак до Индия, при това успяват да запазят прекрасния си вид до дома на получателя.

Една красива жена, шоколад и книга - това е история, която не бива да пропускате.
Какво се случва с теб след участието ти в MasterChef? Промени ли се ежедневието ти и как?
Не спирам да творя и да сбъдвам мечтите си.

Участието ти беше ли така, както си го представяше или те изненада?
MasterChef беше още една сбъдната мечта. За съжаление не успях да покажа на колко много неща съм способна, но съм доволна от това което показах. Виолина е моят фаворит. С нея се чувам и след предаването. Тя е страхотен човек.
Откъде и кога се появи интересът ти към работа с шоколад?
Обожавам шоколада и беше въпрос на време да започна да се занимавам с него. Шоколадът е страст, любов и нещо, което ме зарежда с много положителни мисли.


От кого се учи и какво научи сама с практиката?
Бях на курс за шоколад, на който се научих как да го темперирам и как да работя с него. 

Правиш шоколади и бонбони, които имат уникална визия. Как ти хрумна идеята за тях?
Всичко е в главата ми. Аз съм човек на изкуството и много хора не знаят, че като ученичка много рисувах. Този ми талант е от баща ми.

Снимка: facebook.com/chocolates2302Трябва ли да си различен, в това, което правиш, за да успееш, или е добре да се придържаш към модели, които очевидно имат успех и се търсят?
Смея да твърдя, че аз следвам сърцето си и това, което се случва на момента в главата ми. Това ме прави уникална и на хората им харесва.

Как вместваш работата със сладкишите в деня си, при положение, че имаш и основна работа, а и си майка на две деца?
Много добра организация - винаги съм го казвала. Няма невъзможни неща, когато имаш цели.

Снимка: btvnovinite.bgКои са трите специални тайни на шоколада, според теб?
Темпериране, качествен шоколад и хубави форми.

Снимка: facebook.com/chocolates2302Кое от сладките неща можеш да наречеш свой специалистет?
Крем карамел и баклава.


Издаде и детска книжка. За какво се разказва?
Сбъднах още една своя мечта - издадох детска книжка, написана преди 6-7 години. Казва се "Принцеса Анна". Първоначално името й беше Слънчева принцеса, но впоследствие с редактора решихме да е принцеса Анна.

Кратък откъс от книгата "Разказвало ѝ Слънцето за планини и бурни морета, описвало ѝ хората и животните, с които се срещало и разговаряло наблизо и надалеч. Часовете минавали. Принцеса Анна с наслада слушала и възкликвала, мечтаела и си представяла какво е да пътешестваш по света. Защото мечтите ни дават свобода да бъдем каквото и където си поискаме..."

Шоколад и принцеси – може ли да се каже, че това е твоят свят в момента?
Моя свят е пълен с мечти и бавно и славно вървя към тях. Нищо не е на всяка цена. При мен нещата просто се случват. Явно съм късметлийка.

Снимка: Анна Стефанова, личен архив