Изпълнителката на "Обичай ме" се изявява като вокал на една от най-обичаните групи у нас "ТЕ", а също така развива и самостоятелната си кариера на поп певица,  която я отведе чак до Острова. През миналата година Преслава бе поканена да издаде свой сингъл във Великобритания, а наскоро нейна песен отново бе представена от лейбъла Соулфул Еволюшън в европейски DJ проект. Издадените на английски ремикси на обичания летен хит "Среднощни хора", както и на песента "Може би съм аз" придобиха широка популярност в клубовете на Острова и Европа, поставяйки Преслава сред топ соулфул хаус вокалите. Певицата наскоро представи видеото към новия й сингъл "Ти" - романтична балада, написана от Любо Киров и Ясен Велчев (Акага,ТЕ). В последно време Преслава взима участие в редица благотворителни акции, работи по нови песни, а неотдавна бе част от журито на един от певческите конкурси в страната с над 400 участника.

Трудно ли е да си жена в България 2015 г?

Със сигурност не е лесно. Не могат да се сложат всички под общ знаменател, но като цяло средностатистическата работеща жена, майка в България не е в особено изгодна позиция. И причините са многото неуредици в нашата страна. Недостатъчни доходи и още много хаос в различните сфери на образование, здравеопазване, социално подпомагане и прочие. 

На какво отделяте най-много от времето си?

Моето време по един или друг начин е заето с това, което правя, а именно музиката, срещите с хора и ангажиментите.

Как съвместявате професионалните задължения с отговорностите към семейството?

Аз все още  не съм родител и поради тази причина не ми се налага да се съобразявам до такава степен...

Как поддържате отличната си форма, защото Вие сте от красивите жени на България?

Не съм от тези хора, които прекарват часове във фитнеса. Предпочитам разходките, аеробиката и упражненията, приемане на повече течности и както споменах по-горе ограничаването на някои вредни храни.