На 87 години почина комедийният актьор Джордж Сийгъл, познат на българската публика от сериала „Само за снимка“, излъчен за пръв път в България по bTV през 2003 г. и 2004 г. Сийгъл има две награди „Златен глобус“ и номинация за „Оскар“.

Снимка: Getty Images

Новината съобщи съпругата му Соня Сийгъл, която уточни, че причината за смъртта на актьора е усложнение по време на операция за поставяне на байпас.

Джордж Сийгъл с третата си съпруга Соня Сийгъл
Снимка: Getty Images

Кариерата на Джордж Сийгъл започва през 60-те години. През 1965 г. участва в драматичния филм „Новите стажанти“, който му носи награда „Златен глобус“ за най-обещаващ нов актьор. През 1967 г. Сийгъл участва в наградения с 5 „Оскар“-а филм „Кой се страхува от Вирджиния Улф“, в който си партнира с кинолегендите Елизабет Тейлър и Ричард Бъртън. За тази роля Сийгъл получава номинация за „Оскар“ и за „Златен глобус“, но не взема нито една от двете статуетки.

Джордж Сийгъл в "Кой се страхува от Вирджиния Улф"
Снимка: Getty Images

Втората си награда „Златен глобус“ Джордж Сийгъл получава за ролята си във филма „Малко класа“.

Джордж Сийгъл с комедийната легенда Бети Уайт
Снимка: Getty Images

Сийгъл има още две номинации за „Златен глобус“, като и двете са за комедийния сериал „Само за снимка“, в който той играе богат собственик на модно списание и баща на главната героиня (в ролята Лора Сан Джакомо).

Джордж Сийгъл с първата си съпруга - сценаристката Мариън Сийгъл
Снимка: Getty Images

Джордж Сийгъл има две дъщери и общо три брака. За първата си съпруга се жени през 1956 г. и се развежда 26 години по-късно. И двете му дъщери са от този брак. През 1983 г. се жени за втори път и бракът му продължава до 1996 г., когато съпругата му умира. За негов късмет същата година намира любовта за трети път и се жени за Соня, която познава още от ученическите си години. Джордж и Соня остават заедно до смъртта му тази седмица.