Още над 200 жени са се свързали с редакцията на "Лос Анджелис Таймс", за да подадат оплакване за сексуален тормоз срещу холивудския режисьор и сценарист Джеймс Тобак, който получи номинация за "Оскар" за оригинален сценарии за филма "Бъгси" (1991).

Новината идва само два дни, след като вестникът публикува разследване за скандалното поведение на 72-годишния Тобак, в което разкрива информация за сексуалния тормоз, който е упражнявал върху 38 жени, предявяващи директни обвинения срещу него.

Тобак действал по утвърдена схема - запознавал се с различни млади жени в Ню Йорк, като обещавал на красавиците да ги направи холивудски звезди в бъдещите си филми, след което били подложени на непристойно поведение и сексуален тормоз от негова страна по време на кастингите.

Снимка: Getty Images

Режисьорът отрече обвиненията, като се защити с думите, че е от 22 години не е "биологически способен" да осъществи намеренията, в които го обвиняват, тъй като страда от диабет и сърдечни усложнения, заради които приема медикаменти.

Случаят на Джеймс Тобак се очертава като следващия грандиозен скандал в Холивуд, след обвиненията в сексуален тормоз върху редица известни актриси от страна на продуцента Харви Уайстийн, отприщила кампанията #metoo в социалните мрежи.

Сред другите по-известни филми на Тобак са "Черно и бяло" (1999) с Робърт Дауни Джуниър и Клаудия Шифър, както и "В очите" (1983) с Настася Кински.